Archívum

Hirdetés

Rakjuk tisztába a dolgokat, a Chrome igenis jó!

2008.09.05. 18:47 | Chevron7 | Szólj hozzá!

Címkék: google firefox böngésző mozilla chrome eula

Aki torkig van már a témával, az menjen el. Viszont szeretném, ha legalább a blogom esetleges látogatói nem látnák tévesen a dolgokat a Chrome körül. Ha tisztán akarsz látni, nyomd meg a tovább gombot. (Az eszperente szakaszért előre is bocsánat, eleinte nem direkt volt, de aztán rákontráztam...)

EULA: A legfőbb mítosz. Az eredeti EULA-t, mely szerint a Google rendelkezik a tartalmaiddal, hibás. Már le is lett cserélve. Azt a szerződést tették be, amit a keresőmotor használ. (Szerkesztés-Másolás, Szerkesztés-Beillesztés módszer) Ami teljesen normális, hiszen végülis a keresők így működnek. Ezt indexelésnek hívják. A szöveg azóta le lett cserélve, idézet lejjebb. és valóban, a magyar nyelvű változat a cikk írásakor még mindig az eredti, de mindegy, mivel mindig az eredeti, angol változat a mérvadó. A Google nem lopja az adatokat.

Béta állapot: Igen, a böngésző még csak Béta. Ez azt jelenti, hogy még nincs kész. Már letölthető, de még inkább tesztváltozat, mint "élesített" program. Vagyis még vannak hibái. (Bár a Firefoxnak is vannak hibái, pedig már nem béta. Leszögezném, hogy szeretem a Firefoxot) Ez a folyamat arról szól, hogy ha hibát találsz, beküldöd a Google-nek a leírást és megcsinálják.

Kiegészítők (hiánya): Emberek, ennyire nem lehettek esztelenek! Ez egy remek eszköz (hoppá). De... na jó, hagyjuk, ez nem megy. Szóval most komolyan! Ez még csak pár napos program? Természetes, hogy nincs hozzá addon. Úristen... Ki feltételezte egyáltalán, hogy egy néhány napos böngészőhöz addonok legyenek? Még csak most jelent meg! Naná, hogy a sokéves Firefoxnak/Mozillának van egy rakás addonja, hát volt idejük az embereknek csinálni hozzá. De amikor a Chrome olyan idős lesz, mint most a FF, valószínűleg ugyanannyi/még több pluginnel fog rendelkezni.

Ne legyünk igazságtalanok. Ez egy remek program. A Google nem lopja az adatokat, még csak tesztállapotú, és még igen fiatal.

Új EULA: (részlet)

 

11. Content license from you

11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services.

 

Ennyi az egész 11-es pont. Más nincs utánaírva.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://chevron7.blog.hu/api/trackback/id/tr98650158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: gChrome 2008.09.06. 00:04:05

Adatokat lop a Chrome?Igazság szerint ennek a postnak a megírásába már többször is belekezdtem az elmúlt 2 napban, de valahogy sohasem sikerült nyugodtan összefoglalni azt, amit gondolok ezügyben.  Szóljon helyettem az én kedvenc bloggerem Mefi, akin…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása